Nové Mesto prispeje prvákom na nákup aktoviek a školských potrieb

30.08.2012 Bratislava

Bratislava 30. augusta (TASR) - Bratislavské Nové Mesto finančne podporí viac ako dve stovky detí, ktoré v septembri prvý raz zasadnú do školských lavíc. Sumou 35 eur mestská časť prispeje ich rodičom na nákup školských potrieb a aktovky.

Nárok na príspevok majú rodičia 216 prvákov z obecných základných škôl, ktorí majú trvalé bydlisko v Novom Meste. Mestská časť im zaslala informáciu o možnosti poskytnutia tejto jednorazovej finančnej výpomoci. "Zatiaľ o ňu požiadalo zhruba 140 rodičov," informoval TASR komunikačný manažér z miestneho úradu Ján Borčin. Ďalší tak môžu ešte urobiť. Peniaze im mestská časť vyplatí v dňoch 3., 5. a 7. septembra v pokladnici miestneho úradu. "Nákup všetkého, čo školák potrebuje, nie je dnes žiadny lacný špás, preto chceme takto aspoň čiastočne zmierniť rodičom ich výdavky," povedal starosta Nového Mesta Rudolf Kusý.

Jednorazovú finančnú výpomoc na zakúpenie školských potrieb poskytuje Nové Mesto od roku 2002 na základe zásad, ktoré schválilo miestne zastupiteľstvo. V minulom roku novomestská samospráva vyplatila 141 žiadateľom celkovo 4935 eur.

Okrem príspevku dostanú noví žiaci od starostu Nového Mesta aj list pre prváčika a pri nástupe do školy aj darček – knihu.
 

Vyberte región